Fehérboros kagyló recept
2013-10-26- Típus: Kagylóreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A kagylót citromosan elkészítettük, fehérborral megbolondítottuk. Finom volt, minden elfogyott.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Kagyló
- 1 db Vöröshagyma
- 2 db Újhagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 db Babérlevél
- 1 db Citrom
- 2 dl Száraz fehérbor
- 1 kiskanál Pirospaprika
- Só
1. lépés
A kagylót enyhe sós vízben megfőzzük, leszűrjük, citromlével meglocsoljuk. (A kagyló főzőlevét ne öntsük ki teljesen, mert később szükségünk lesz rá.)
2. lépés
Olajon üvegesre pirítjuk az apróra felvágott vöröshagymát, újhagymát és a karikákra szelt fokhagymát. Sóval ízesítjük.
3. lépés
Öntsük fel egy kis főzőlével, pirospaprikával, babérlevéllel ízesítsük. Adjuk hozzá a kagylókat, végül öntsük fel fehérborral. Lassú tűzön 5-10 percig rotyogtassuk egybe és néha-néha óvatosan kevergessük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 465 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
340 kcal -
Összes Zsír
12,5 g -
Koleszterin
70 mg -
Szénhidrát
16,2 g -
Cukor
2,1 g -
Fehérje
30,6 g