Fehérboros kagyló recept

2013-10-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A kagylót citromosan elkészítettük, fehérborral megbolondítottuk. Finom volt, minden elfogyott.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Kagyló
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 db Újhagyma
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Babérlevél
  • 1 db Citrom
  • 2 dl Száraz fehérbor
  • 1 kiskanál Pirospaprika

1. lépés

A kagylót enyhe sós vízben megfőzzük, leszűrjük, citromlével meglocsoljuk. (A kagyló főzőlevét ne öntsük ki teljesen, mert később szükségünk lesz rá.)

2. lépés

Olajon üvegesre pirítjuk az apróra felvágott vöröshagymát, újhagymát és a karikákra szelt fokhagymát. Sóval ízesítjük.

3. lépés

Öntsük fel egy kis főzőlével, pirospaprikával, babérlevéllel ízesítsük. Adjuk hozzá a kagylókat, végül öntsük fel fehérborral. Lassú tűzön 5-10 percig rotyogtassuk egybe és néha-néha óvatosan kevergessük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 465 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Osztriga Rockefeller módra

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

  • Kagyló vegyes zöldséggel

  • Kagyló tengerész módra

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    340 kcal
  • Összes Zsír

    12,5 g
  • Koleszterin

    70 mg
  • Szénhidrát

    16,2 g
  • Cukor

    2,1 g
  • Fehérje

    30,6 g