Hallal rakott burgonya
2013-01-04- Típus: Rakott krumpli receptek, Tőkehalreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Egy korábbi vásárlásból maradt a fagyasztóban tőkehal filé. Gondoltuk, hogy készítünk valami tepsis krumpli szerűséget. Finom is lett!
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg Krumpli
- 40 dkg mirelit Tőkehal filé
- 1 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 db Tojás
- 3 dl Tejföl
- Só
- Bors
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- 1 evőkanál Citromlé
- 3 evőkanál Olaj
- 1 mokkáskanál Pirospaprika
1. lépés
A krumplit puhára főzzük, majd vastagabb karikákra vágjuk. A halfilét nagyságától függően vágjuk össze tetszés szerint. Lehet egészbe is, de akár csíkokra is vághatjuk. Locsoljuk meg citromlével a halat, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük.
2. lépés
A „bepácolt” halfilét ezután kevés olajon kisütjük mindkét oldalát. A tepsit vagy tűzálló edényt kivajazzuk és az alját kirakjuk krumplival. A krumplira tesszük szétterítve a halfilét és a szeletekre vágott vöröshagymát, majd a tetejét beborítjuk a maradék krumplival. Apróra vágott petrezselyemzöldjével megszórjuk és olajjal meglocsoljuk.
3. lépés
A tojást jól felverjük, majd belekeverjük a tejfölt és a fokhagymanyomóval elintézett fokhagymát. Ezzel a mártással beborítjuk a rakott burgonyánkat. Extraként szórjuk meg bőségesen sajttal (90 naposok nem!) és előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt süssük meg.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 314 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
467 kcal -
Összes Zsír
26,3 g -
Koleszterin
158 mg -
Szénhidrát
33,6 g -
Cukor
2,8 g -
Fehérje
26,3 g