Hallal rakott burgonya

2013-01-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Egy korábbi vásárlásból maradt a fagyasztóban tőkehal filé. Gondoltuk, hogy készítünk valami tepsis krumpli szerűséget. Finom is lett!

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg Krumpli
  • 40 dkg mirelit Tőkehal filé
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 db Tojás
  • 3 dl Tejföl
  • Bors
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál Citromlé
  • 3 evőkanál Olaj
  • 1 mokkáskanál Pirospaprika

1. lépés

A krumplit puhára főzzük, majd vastagabb karikákra vágjuk. A halfilét nagyságától függően vágjuk össze tetszés szerint. Lehet egészbe is, de akár csíkokra is vághatjuk. Locsoljuk meg citromlével a halat, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük.

2. lépés

A „bepácolt” halfilét ezután kevés olajon kisütjük mindkét oldalát. A tepsit vagy tűzálló edényt kivajazzuk és az alját kirakjuk krumplival. A krumplira tesszük szétterítve a halfilét és a szeletekre vágott vöröshagymát, majd a tetejét beborítjuk a maradék krumplival. Apróra vágott petrezselyemzöldjével megszórjuk és olajjal meglocsoljuk.

3. lépés

A tojást jól felverjük, majd belekeverjük a tejfölt és a fokhagymanyomóval elintézett fokhagymát. Ezzel a mártással beborítjuk a rakott burgonyánkat. Extraként szórjuk meg bőségesen sajttal (90 naposok nem!) és előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt süssük meg.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 314 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Cukkinis burgonyás rakottas

  • Kolbászos rakott krumpli

  • Ínyenc rakott krumpli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    467 kcal
  • Összes Zsír

    26,3 g
  • Koleszterin

    158 mg
  • Szénhidrát

    33,6 g
  • Cukor

    2,8 g
  • Fehérje

    26,3 g