Petrezselymes répafőzelék

2012-06-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ki szereti a répát? Ki szeretne megtanulni fütyülni? :) Hogy őszinte legyek, nekem meg se fordult a fejemben, hogy répából főzeléket csináljak. Gyerekkoromban sem ettem szerintem, vagy legalábbis nem emlékszem rá. Anyósom egyszer ezzel fogadott minket, akkor találkoztam ezzel igazából. Ízlett.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Sárgarépa
  • 1 evőkanál Zsír
  • 1 Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Paradicsompüré
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál Tejföl

1. lépés

A sárgarépát előkészítjük, ami azt jelenti, hogy megmossuk és kockákra vágjuk, majd a vöröshagymát is szépen leszeleteljük. Ezután kevés zsíron megpirítjuk enyhén a hagymát, majd mellétesszük a répát és a paradicsompürét. Ha olyan, akkor hozzáadhatunk egy kevéske vizet és ízlésünknek megfelelően megsózzuk. Fedelet teszünk rá és megpároljuk, természetesen puhára.

2. lépés

Ha a répánk jó puha lett, akkor megszórjuk petrezselyemmel (apróra vágva) és mellétesszük a kb. 2 evőkanál tejfölt, majd tovább kevergetjük. Amikor átforrósodott az egész, akkor már vehetjük is le a tűzről és tálalhatunk. Ehetünk mellé tükörtojást, vagdaltat vagy valamilyen kisütős húst is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 605 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Eredeti humusz recept

  • Rántott gomba

  • Csiperkegombás rizs

  • Sárgarépafőzelék tükörtojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    159 kcal
  • Összes Zsír

    5,1 g
  • Koleszterin

    4 mg
  • Szénhidrát

    27,7 g
  • Cukor

    13,5 g
  • Fehérje

    3,1 g