Petrezselymes répafőzelék
2012-06-01- Típus: Répafőzelékek, Vegetáriánus
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ki szereti a répát? Ki szeretne megtanulni fütyülni? :) Hogy őszinte legyek, nekem meg se fordult a fejemben, hogy répából főzeléket csináljak. Gyerekkoromban sem ettem szerintem, vagy legalábbis nem emlékszem rá. Anyósom egyszer ezzel fogadott minket, akkor találkoztam ezzel igazából. Ízlett.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Sárgarépa
- 1 evőkanál Zsír
- 1 Vöröshagyma
- 1 evőkanál Paradicsompüré
- Só
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- 2 evőkanál Tejföl
1. lépés
A sárgarépát előkészítjük, ami azt jelenti, hogy megmossuk és kockákra vágjuk, majd a vöröshagymát is szépen leszeleteljük. Ezután kevés zsíron megpirítjuk enyhén a hagymát, majd mellétesszük a répát és a paradicsompürét. Ha olyan, akkor hozzáadhatunk egy kevéske vizet és ízlésünknek megfelelően megsózzuk. Fedelet teszünk rá és megpároljuk, természetesen puhára.
2. lépés
Ha a répánk jó puha lett, akkor megszórjuk petrezselyemmel (apróra vágva) és mellétesszük a kb. 2 evőkanál tejfölt, majd tovább kevergetjük. Amikor átforrósodott az egész, akkor már vehetjük is le a tűzről és tálalhatunk. Ehetünk mellé tükörtojást, vagdaltat vagy valamilyen kisütős húst is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 605 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
159 kcal -
Összes Zsír
5,1 g -
Koleszterin
4 mg -
Szénhidrát
27,7 g -
Cukor
13,5 g -
Fehérje
3,1 g