Gyümölcsös piskóta rolád

2013-10-20
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A következő piskóta tekercs azonnal a szívünkbe lopja magát. Ráadásul alacsony a zsírtartalma különösen akkor, ha joghurtot használunk a megtöltésére.

Ezeket szerezd be:

  • Piskóta:
  • 3 tojás
  • 85g porcukor
  • 85g sima liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Töltelék:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 250g fagyasztott málna
  • 300 g egyéb gyümölcs (pl. banán, mangó, barack, kivi, meggy stb.)
  • 200g 2%-os görög joghurt

1. lépés

Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra, vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral egy  30×24 cm méretű tepsit. Tegyük a tojásokat és a cukrot egy nagy tálba, és elektromos habverővel keverjük el kb. 5 percig. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd a vaníliát. Jól keverjük el.

2. lépés

Öntsük a tésztát a sütőpapírra, majd süssük 12-15 percig, amíg aranyszínű lesz és rugalmas. Csúsztassuk rá a piskótát egy tiszta konyharuhára, majd hagyjuk kicsit hűlni. Később a sütőpapír óvatosan lehúzható róla.

3. lépés

Keverjük össze a tölteléket a választott gyümölcsökkel, majd kenjük a kihűlt piskóta tetejére. Tekerjük fel, majd szolgáljuk 1 óra hűtés után.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 050 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyés tekercs

  • Mákos piskótarolád almás krémmel

  • Diós-csokis szelet

  • Citromos rolád

  • Csokis-kókuszos tekercs gluténmentesen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    153 kcal
  • Zsir

    3g
  • Szénhidrát

    28g
  • Fehérje

    5g