Málnás palacsinta

2013-05-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Málnás palacsinta teljes kiőrlésű lisztből. Itthon bár nem divat reggelire palacsintát enni, de szerintem isteni ébredés után megtömni a pocakot egy ilyen finomsággal.

Ezeket szerezd be:

  • 150 ml tej
  • 200 ml tejszín vagy joghurt
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 200 g málna

1. lépés

Keverjük össze a tejet és a tejszínt (de használhatunk folyékonyabb joghurtot is), hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a sütőporral elkevert lisztet. Keverjük csomómentesre a tésztát.

2. lépés

A málnát mossuk meg, majd a felét nyomkodjuk össze villával és keverjük bele a tésztába, a másik felét tegyünk félre a díszítéshez.

3. lépés

Melegítsük egy serpenyőben egy kis olajat vagy vajat és a szokott módon süssük ki a palacsintákat.Tálaljuk jó sok málnával és vaníliás cukorral vagy porcukorral leszórva.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 213 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    283 kcal
  • Zsir

    4.2g
  • Szénhidrát

    50.3g
  • Fehérje

    11.5g