Házi hagymakarika

2012-08-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ha meccset nézünk, vagy csak a haverokat várjuk egy kis sörözésre, akkor miért ne készítenénk nekik fincsi hagymakarikát? Meglátjátok, megkoronázza az italozásokat!

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy hagyma, szeletekre vágva
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál római kömény
  • 1/4 teáskanál fokhagyma por
  • 1/4 teáskanál kakukkfű
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 1/4 teáskanál oregánó
  • olaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, béleljünk ki egy tepsit alufóliával és enyhén kenjük ki olajjal. Hámozzuk meg a hagymákat, majd vágjuk egyenletes szeletekre őket. Szedjük szét a karikákat, helyezzük egy tálba és fedjük be hideg vízzel.

2. Lépés

Habverő keverjük el a lisztet és a sütőport egy tányérban. Könnyedén verjük fel a tojást egy másikban, egy harmadik edényben pedig keverjük össze a zsemlemorzsát és a fűszereket. Öntsük le a vizet a hagymákról és kezdjük el kipanírozni őket. Előszor a isztben, utánna a tojásban forgassuk meg, majd a zsemlemorzsás keverékben.

3. Lépés

Helyezzük az elkészített panírozott karikákat az alufóliára, enyhén spricceljük be olajjal a tetejüket. Süssük 7-8 percig, majd fordítsuk meg őket és a másik oldalát is pirítsuk további 7 percig, amíg megbarnul és ropogósak lesznek.

Tálaljuk ketchup-pel vagy bármilyen fűszeresebb szósszal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3 428 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás parajköret

  • Sárgarépaköret sültekhez

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    201,5 kcal
  • Összes Zsír

    7,5 g
  • Szénhidrát

    25,7 g
  • Fehérje

    7,8 g

Kommentek

  • kattanok

    Miért kell bele sütőpor?