Gombás lecsó sült virslivel

2014-02-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Csiperkegombából lecsót készítettem és virslit sütöttem mellé. Jó kis fehér kenyérrel isteni volt!

Ezeket szerezd be:

  • 4 db virsli
  • 2 szelet nagyobb szalonna (császár)
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 6 db paprika (lecsó)
  • 2 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db nagyobb chilipaprika
  • 1 db óriási cseresznyepaprika
  • 2 db csiperkegomba
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olaj (napraforgó)

1. Lépés

A vöröshagymát aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom, a gombát aprítom, a császárszalonnát kockára vágom.

2. Lépés

Olajon megsütöm a császárszalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát, végül a gombát és a paradicsomot. Fűszerezem, s megfőzöm.

3. Lépés

Közben a virsliket bevagdosom, egy másik serpenyőben kevés olajon megsütöm.

4. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra lecsót, s két darab virslit.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 107 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    759 kcal
  • Zsír

    52,6 g
  • Koleszterin

    88 mg
  • Szénhidrát

    46,8 g
  • Cukor

    26,2 g
  • Fehérje

    30 g