Gombás lecsó sült virslivel
2014-02-06- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Csiperkegombából lecsót készítettem és virslit sütöttem mellé. Jó kis fehér kenyérrel isteni volt!
Ezeket szerezd be:
- 4 db virsli
- 2 szelet nagyobb szalonna (császár)
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 6 db paprika (lecsó)
- 2 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db nagyobb chilipaprika
- 1 db óriási cseresznyepaprika
- 2 db csiperkegomba
- 3 db nagyobb paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olaj (napraforgó)
1. Lépés
A vöröshagymát aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom, a gombát aprítom, a császárszalonnát kockára vágom.
2. Lépés
Olajon megsütöm a császárszalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát, végül a gombát és a paradicsomot. Fűszerezem, s megfőzöm.
3. Lépés
Közben a virsliket bevagdosom, egy másik serpenyőben kevés olajon megsütöm.
4. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra lecsót, s két darab virslit.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 107 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
759 kcal -
Zsír
52,6 g -
Koleszterin
88 mg -
Szénhidrát
46,8 g -
Cukor
26,2 g -
Fehérje
30 g