Glühwein

2012-12-03
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 2 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 12 perc

A Glühwein nem más, mint a német forralt bor. Ez a recept az egyik német ismerősömtől származik.

Ezeket szerezd be:

  • 100g porcukor
  • 300ml víz
  • 1/2 citrom, szeletelve
  • 10 egész szegfűszeg
  • 1 kis fahéj rúd
  • 1 üveg vörösbor
  • 1 narancs, szeletelve

Nem kell mást tenni, mint az összetevőket egy lábasba tenni, majd 10 percig melegíteni. Töltsük poharakba, díszítsük narancsszeletekkel.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 369 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Forralt bor/Glühwein

  • Ír kávé szerecsendióval

  • Gyömbéres hot toddy

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    120 kcal
  • Cukor

    14 g
  • Zsír

    0 g