Hideg mangó krém
2012-08-16- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 2:10 p
Következő receptünk akár lehetne fagylalt is, ha kicsit több jeget használunk és hosszabb időre betesszük a mélyhűtőbe, de most maradjunk az eredeti receptnél.
Ezeket szerezd be:
- 1 érett mangó
- 2 evőkanál cukor
- 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 1/2 csésze görög joghurt
- 2 tojásfehérje
1. Lépés
Tisztítsuk meg a mangót, daraboljuk fel kockára a gyümölcshúst és tegyük egy robotgépbe, körülbelül 30 másodpercig intenzíven pürésítsük. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dolgozzuk 10 percig, megállás után kaparjuk le a robotgép oldalát.
2. Lépés
Öntsük négy különböző pudingos pohárba a krémet és hűtsük 2 órát, vagy addig, amíg keményebb állaga lesz, de nem kell jegesre. Ha fagylaltot szeretnénk készíteni, akkor nyugodtan fagyasszuk le.
Tálalás előtt hagyjuk 5 percet állni, majd pottyantsunk pár kocka gyümölcsöt a poharak tetejére.
Értékelések
(3 / 5)
5 személy értékelt
8 257 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
109,4 kcal -
Összes Zsír
0,6 g -
Szénhidrát
21,7 g -
Fehérje
5,4 g