Hideg mangó krém

2012-08-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 2:10 p

Következő receptünk akár lehetne fagylalt is, ha kicsit több jeget használunk és hosszabb időre betesszük a mélyhűtőbe, de most maradjunk az eredeti receptnél.

Ezeket szerezd be:

  • 1 érett mangó
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 2 tojásfehérje

1. Lépés

Tisztítsuk meg a mangót, daraboljuk fel kockára a gyümölcshúst és tegyük egy robotgépbe, körülbelül 30 másodpercig intenzíven pürésítsük. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dolgozzuk 10 percig, megállás után kaparjuk le a robotgép oldalát.

2. Lépés

Öntsük négy különböző pudingos pohárba a krémet és hűtsük 2 órát, vagy addig, amíg keményebb állaga lesz, de nem kell jegesre. Ha fagylaltot szeretnénk készíteni, akkor nyugodtan fagyasszuk le.

Tálalás előtt hagyjuk 5 percet állni, majd pottyantsunk pár kocka gyümölcsöt a poharak tetejére.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

8 257 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    109,4 kcal
  • Összes Zsír

    0,6 g
  • Szénhidrát

    21,7 g
  • Fehérje

    5,4 g