Grog brandyvel

2014-10-08
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 8 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2 perc
  • Elkészítés: 10 perc

A klasszikus grog a matrózok italából, rumból készül. De készíthetjük brandyből is.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 dl brandy
  • 2-3 db alma (szárított)
  • reszelt citromhéj (ízlés szerint)
  • őrölt szegfűszeg (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)

1. Lépés

Egy pohárba teszünk egy kanál mézet, öntünk rá egy kis forralt vizet. Összekeverjük.

2. Lépés

Teszünk bele 2-3 darab aszalt almát, felöntjük brandyvel, szórunk rá őrölt citromhéjat, szegfűszeget, s fahéjat.

3. Lépés

Díszítjük egy fahéjrúddal.

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 274 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vajbor recept

  • Forralt bor/Glühwein

  • Glühwein

  • Ír kávé szerecsendióval

  • Gyömbéres hot toddy

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    336 kcal
  • Zsír

    0,2 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    60 g
  • Cukor

    48,3 g
  • Fehérje

    0,2 g