Joghurtos fánk

2013-09-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A fánk régóta nagy szerelem, ezúttal egy joghurtos verziót készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 2 pohár görög joghurt
  • 2 tojás
  • 250 g liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • citromhéj
  • olaj
  • porcukor

1. lépés

A tojásokat verjük fel, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a joghurtokat, a citromhéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet.

2. lépés

Melegítsünk olajat, majd szaggassuk ki a fánkokat, és ameddig az olaj melegszik, hagyjuk pihenni. A szokott módon süssük ki őket, majd egy papírtörlőre szedjük ki.

Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

5,021 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    325 kcal
  • Zsir

    3.7g
  • Szénhidrát

    57.1g
  • Fehérje

    13.5g