Frankfurti leves

2012-09-08
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Kiadós és laktató leves, amihez aligha kell nagyon macerás és nehéz második fogás. Nálunk nagyon gyorsan elfogy.

Ezeket szerezd be:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál köménymag
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 kiskanál majoranna
  • 4-5 krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 2 csomag virsli
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 ek liszt
  • 3 l víz

1. lépés

A hagymákat vágjuk kis kockákra, majd kis olajon pirítsuk meg. Amikor már nagyjából megpirultak megszórjuk a pirospaprikával. Öntsük fel a vízzel és tegyünk bele egy leveskockát. A káposztát bontsuk leveleire, vágjuk kis csíkokra, a krumplit hámozzuk, vágjuk kockára és tegyük bele a vízbe a káposztával együtt. Fűszerezzük ízlés szerint.

2. lépés

Amikor minden megfőtt, jöhetnek a karikákra vágott virslik, amikor újból forrni kezdd, akkor jöhet bele a liszttel elkevert tejföl. Ezzel alaposan besűrítjük.
Hagyjuk még egyszer felforrni, azután el is készült.

 

fotó: boszorkanykonyhatunder

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 189 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal