Frankfurti leves
2012-09-08- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Kiadós és laktató leves, amihez aligha kell nagyon macerás és nehéz második fogás. Nálunk nagyon gyorsan elfogy.
Ezeket szerezd be:
- 1 vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 evőkanál köménymag
- 1 fej kelkáposzta
- 1 kiskanál majoranna
- 4-5 krumpli
- só és bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 2 csomag virsli
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 ek liszt
- 3 l víz
1. lépés
A hagymákat vágjuk kis kockákra, majd kis olajon pirítsuk meg. Amikor már nagyjából megpirultak megszórjuk a pirospaprikával. Öntsük fel a vízzel és tegyünk bele egy leveskockát. A káposztát bontsuk leveleire, vágjuk kis csíkokra, a krumplit hámozzuk, vágjuk kockára és tegyük bele a vízbe a káposztával együtt. Fűszerezzük ízlés szerint.
2. lépés
Amikor minden megfőtt, jöhetnek a karikákra vágott virslik, amikor újból forrni kezdd, akkor jöhet bele a liszttel elkevert tejföl. Ezzel alaposan besűrítjük.
Hagyjuk még egyszer felforrni, azután el is készült.
fotó: boszorkanykonyhatunder
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
4 189 megtekintés