Márványos kuglóf recept

2012-05-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:5 p
  • Elkészítés: 1:35 p

Nagyon látványos sütemény, de nem olyan bonyolult a recept, mint ahogy gondolnánk első ránézésre.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek kakaópor vagy 25 dkg étcsokoládé
  • 1 citrom héja
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 1 tortabevonó

Recept elkészítése

1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Készítsünk elő egy konyhai mixert vagy robotgépet. A vajat és a cukrot dolgozzuk össze, keverjük habosra, majd szépen sorjában adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd szórjuk hozzá a tojásos-vajas keverékhez.

2. Osszuk ketté a tésztát. Az egyiket ízesítsük csokidarabokkal, kakaóval vagy kávéval, a másikat pedig vanília aromával és reszelt citromhéjjal. A két tésztát majd csak pár mozdulattal keverjük egymásba. Nem kell teljesen, hiszen ettől lesz márványos színe. (Válaszhatóan tehetünk bele mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt.)

3. A kuglóf formánkat vajazzuk és lisztezzük, majd töltsük bele a tésztát és légkeverésen 160°C-on süssük 40-45 percig, utána vegyük lejjebb (150°C-ra) és hagyjuk sülni még 20 percig.

4. Hagyjuk egy rácson kihűlni, majd vonjuk be a külsejét tortabevonóval.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 818 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás almás kuglóf

  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

  • Mazsolás kuglóf