Francia hagymaleves cipóban
2012-06-09- Típus: Hagymalevesek, Levesek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Imádom a Francia hagymalevest, főleg meleg cipóban az igazi. Tartalmas ételről van szó, tehát második nélkül is fogyasztható.
Ezeket szerezd be:
- 70 dkg vöröshagyma
- 1 l húsleves
- 1 evőkanál liszt
- 3 evőkanál vaj
- só, bors
- 4 db cipó
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
1. Lépés
Mossuk meg a hagymákat, tisztítsuk, majd vágjuk őket vékony karikákra. Vegyünk elő egy lábast és a vajon üvegesre pároljuk.
2. Lépés
Öntsük a kevéske lisztet a hagymára, majd kissé pirítsuk meg, utána ráönthetjük a forró húslevest, és rotyogtassuk 20 percig. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval vagy borssal.
3. Lépés
Mikor letelt a 20 perc öntsük hozzá a tejszínt és kicsit kevergetve sűrítsük. Vegyük elő a cipókat, vágjuk le a tetejüket és kaparjuk ki belsejét. Tegyük be őket előmelegített sütőbe és kicsit pirítsuk meg, így megakadályozzuk, hogy könnyen átázzanak.
4. Lépés
Amikor a cipók megpirultak, vegyük ki őket és hagyjuk pihenni. Mikor nagyjából kihűltek, kanalazzunk a hagymalevesből belőle, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és azonnal tálaljuk.
Tipp: A tetejét díszíthetjük petrezselyemzölddel, de újhagyma zöldjével is.
Értékelések
(4.2 / 5)
11 személy értékelt
14 904 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
472 kcal -
Összes zsír
33,2 g -
Szénhidrát
20,9 g -
Fehérje
23,2 g