Francia hagymaleves cipóban

2012-06-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Imádom a Francia hagymalevest, főleg meleg cipóban az igazi. Tartalmas ételről van szó, tehát második nélkül is fogyasztható.

Ezeket szerezd be:

  • 70 dkg vöröshagyma
  • 1 l húsleves
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál vaj
  • só, bors
  • 4 db cipó
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín

1. Lépés

Mossuk meg a hagymákat, tisztítsuk, majd vágjuk őket vékony karikákra. Vegyünk elő egy lábast és a vajon üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Öntsük a kevéske lisztet a hagymára, majd kissé pirítsuk meg, utána ráönthetjük a forró húslevest, és rotyogtassuk 20 percig. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval vagy borssal.

3. Lépés

Mikor letelt a 20 perc öntsük hozzá a tejszínt és kicsit kevergetve sűrítsük. Vegyük elő a cipókat, vágjuk le a tetejüket és kaparjuk ki belsejét. Tegyük be őket előmelegített sütőbe és kicsit pirítsuk meg, így megakadályozzuk, hogy könnyen átázzanak.

4. Lépés

Amikor a cipók megpirultak, vegyük ki őket és hagyjuk pihenni. Mikor nagyjából kihűltek, kanalazzunk a hagymalevesből belőle, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és azonnal tálaljuk.

 

Tipp: A tetejét díszíthetjük petrezselyemzölddel, de újhagyma zöldjével is.

 

Fogás: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 11
Értékeld a receptet!

11 személy értékelt

14 624 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg eperleves recept

  • Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal

  • Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel

  • Hideg fehérboros almakrémleves dióval

  • Sárgadinnye-krémleves szalámival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    472 kcal
  • Összes zsír

    33,2 g
  • Szénhidrát

    20,9 g
  • Fehérje

    23,2 g