Nyári tiramisu eperrel

2013-07-02
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő tiramisu azonnal elfogyott a konyhában. Ráadásul az eper is isteni benne!

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál porcukor
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml tejszín
  • 180 g babapiskóta
  • 2 púpozott teáskanál instant kávé
  • 400 g eper
  • Amaretto
  • reszelt étcsokoládé, vagy kakaó

1. Lépés

Keverjük el a tojássárgáját a cukorral, amíg puha és könnyű állagú lesz (körülbelül 8-10 percig). Adjuk hozzá a mascarponet, jól keverjük el.

2. Lépés

A tejszínt verjük fel, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásos-mascarpones keverékhez. Hagyjuk állni hűtőszekrényben.

Az instant kávét oldjuk fel 200 ml vízben.

3. Lépés

A babapiskótát mártogassuk bele a kávéba, majd helyezzük bele üvegtálba. Locsoljuk le Amarettoval. Rétegezzük a tetejére a krémet, majd még egyszer kávés piskótát sorban, közben rejtsünk bele néhány szem epret is.

A desszertet le kell hűteni legalább 4 órán át. Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, kakaóval.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 450 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Vendégváró csokis pohárkrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    505 kcal
  • Zsír

    21.7g
  • Szénhidrát

    45.4g
  • Fehérje

    13.4g