Nyári tiramisu eperrel
2013-07-02- Típus: Gyümölcsös desszert, Krémek, habok, Tiramisu receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő tiramisu azonnal elfogyott a konyhában. Ráadásul az eper is isteni benne!
Ezeket szerezd be:
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál porcukor
- 250 g mascarpone
- 150 ml tejszín
- 180 g babapiskóta
- 2 púpozott teáskanál instant kávé
- 400 g eper
- Amaretto
- reszelt étcsokoládé, vagy kakaó
1. Lépés
Keverjük el a tojássárgáját a cukorral, amíg puha és könnyű állagú lesz (körülbelül 8-10 percig). Adjuk hozzá a mascarponet, jól keverjük el.
2. Lépés
A tejszínt verjük fel, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásos-mascarpones keverékhez. Hagyjuk állni hűtőszekrényben.
Az instant kávét oldjuk fel 200 ml vízben.
3. Lépés
A babapiskótát mártogassuk bele a kávéba, majd helyezzük bele üvegtálba. Locsoljuk le Amarettoval. Rétegezzük a tetejére a krémet, majd még egyszer kávés piskótát sorban, közben rejtsünk bele néhány szem epret is.
A desszertet le kell hűteni legalább 4 órán át. Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, kakaóval.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 450 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
505 kcal -
Zsír
21.7g -
Szénhidrát
45.4g -
Fehérje
13.4g