Cékla krémleves

2013-05-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A kép alapján azt gondolhatnánk, hogy egy nagyszerű gyümölcslevesről van szó. De nem, ez a recept cékla krémleves!

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomó cékla
  • 1 fehérrépa
  • 2 uborka
  • 1 csokor retek
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 liter tej vagy tejszín
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

Nagyon apróra vágjuk a fehérrépát, a cékla lereszeljük nagy lyukú reszelőn és beletesszünk egy fazékba. Az egészet felöntjük 300-500 ml vízzel.

2. Lépés

A zöldségeket főzzük körülbelül 10 percig. Ezután lereszeljük a meghámozott uborkát és a retket a leveshez tesszük, majd beleöntjük az összes tejszínt vagy tejet. Végül, hogy apróra vágott petrezselymet és a kaport is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, utána le is vehetjük a tűzről. 

Lehűtve fogyasztjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 965 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    160 kcal
  • Zsír

    2.4g
  • Szénhidrát

    24.2g
  • Fehérje

    10.7g