Fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos virslivel
2018-03-28- Típus: Hagyományos lángos
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Lángos gazdagon, ami igazán kiadós.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 1 tk Cukor
- 1 dl Tej
- 1 késhegynyi Instant élesztő
- 20 dkg Liszt
- 1 tk Só
- 5 csepp Olívaolaj
- 1 dl Víz
- Feltéthez:
- 2 db Virsli
- 4 db Újhagyma zöldje
- 5 dkg Füstölt sajt
- 4 ek Tejföl
- 1 gerezd Fokhagyma
1. lépés
Egy csészében a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztom.
2. lépés
Egy meleg helyre teszem, hagyom, hogy megkeljen.
3. lépés
Közben a sajtot lereszelem, a virslit és az újhagyma szárát felszeletelem. A virslit beteszem a mikróba.
4. lépés
Amikor a tészta már szépen megnőtt, kőralakúra formázom, s forró olajban kisütöm.
5. lépés
Fokhagymával bedörzsölöm, megkenem tejföllel, rászórom a szeletelt fokhagymát, s a sajtot, végül a tetejére teszem a virslit és a hagymazöldet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 033 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
371,5 kcal -
Zsír
15,6 g -
Koleszterin
36,5 mg -
Szénhidrát
44,9 g -
Cukor
4 g -
Fehérje
12,1 g