Fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos virslivel

2018-03-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Lángos gazdagon, ami igazán kiadós.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 1 tk Cukor
  • 1 dl Tej
  • 1 késhegynyi Instant élesztő
  • 20 dkg Liszt
  • 1 tk Só
  • 5 csepp Olívaolaj
  • 1 dl Víz
  • Feltéthez:
  • 2 db Virsli
  • 4 db Újhagyma zöldje
  • 5 dkg Füstölt sajt
  • 4 ek Tejföl
  • 1 gerezd Fokhagyma

1. lépés

Egy csészében a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztom.

2. lépés

Egy meleg helyre teszem, hagyom, hogy megkeljen.

3. lépés

Közben a sajtot lereszelem, a virslit és az újhagyma szárát felszeletelem. A virslit beteszem a mikróba.

4. lépés

Amikor a tészta már szépen megnőtt, kőralakúra formázom, s forró olajban kisütöm.

5. lépés

Fokhagymával bedörzsölöm, megkenem tejföllel, rászórom a szeletelt fokhagymát, s a sajtot, végül a tetejére teszem a virslit és a hagymazöldet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 033 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás lángos

  • Házi lángos

  • Fokhagymás, tejfölös, sajtos lángos

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    371,5 kcal
  • Zsír

    15,6 g
  • Koleszterin

    36,5 mg
  • Szénhidrát

    44,9 g
  • Cukor

    4 g
  • Fehérje

    12,1 g