Medvehagymás lángos
2015-04-16- Típus: Hagyományos lángos
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 2:15 p
Nálunk nagy kedvenc a sajtos-tejfölös lángos, így sokszor sütök. A tésztába belecsempészett medvehagymával pedig csak még finomabbá tehetjük.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2-2,5 dl víz
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- pici cukor
- medvehagyma (2 marék apróra vágva)
1. Lépés
A tejet meglangyosítani, majd a felébe belekeverni egy pici cukrot, és belemorzsolni az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatni.
2. Lépés
Egy tálba beletenni a lisztet és a sót, majd összekeverni. A közepébe egy mélyedést csinálni, majd belekanalazni az olajat, beleönteni a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, és az apróra vágott medvehagymát.
3. Lépés
Fakanállal elkezdeni keverni és a maradék vizet apránként hozzáönteni. Vigyázni hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztani, majd kelesztőtálba kb. egy óra alatt megkeleszteni. (Én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát és ott dagasztottam és kelesztettem meg.)
4. Lépés
Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatni belőle. (Én beolajozott kézzel csípek le a tésztából és úgy helyezem a tálcára.) Ezután konyharuhával letakarni, és kb. 20 percig tovább keleszteni.
5. Lépés
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd beolajozott kézzel megformálni a tésztát és belehelyezni. Mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd lecsepegtetni, és törlőpapírra kiszedni.
6. Lépés
Tálalás előtt kicsit megsózni, tejföllel megkenni, és reszelt sajttal megszórni. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 466 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
568 kcal -
Zsír
9.4g -
Szénhidrát
102g -
Fehérje
17.6g -
Koleszterin
4mg -
Cukor
3.2g