Házi lángos

2014-02-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Piacon jártam és megkívántam a lángost. Hazaértem és egyből nekiláttam sütni. Kicsit csúnya lett, de annál finomabb! Legközelebb igyekszem majd a szépségre is figyelni. :)

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg liszt
  • 1.5 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 100 g sajt

1. Lépés

Egy csészében a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, s víz hozzáadásával tésztává dagasztom.

2. Lépés

Egy meleg helyen hagyom, hogy megkeljen, megdagadjon.

3. Lépés

Amikor már szépen megnőtt, kör alakúra formázom, s forró olajban kisütöm. (Én nem sokat bíbelődtem vele, hogy a közepe egész vékony legyen, s nem is formáztam lapostányér méreteket, mert egy kis serpenyőben sütöttem, s ráadásul nem bő olajban.)

4. Lépés

Amikor megsült, olívaolajos fokhagymával kentem meg, tettem rá tejfölt, s reszeltem rá füstölt sajtot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,729 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás lángos

  • Fokhagymás, tejfölös, sajtos lángos

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    898 kcal
  • Zsír

    29,5 g
  • Koleszterin

    64 mg
  • Szénhidrát

    123,3 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    33,8 g