Fokhagymaleves tyúkhúslével
2013-04-05- Típus: Diétás levesek, Hagymalevesek, Karcsúsító ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A fokhagymalevesek armadájában egy újabb verzió. Ebben az esetben sűrített paradicsommal bolondítottam meg.
Ezeket szerezd be:
- 10 gerezd Fokhagyma
- 30 dkg szikkadt Kenyér
- 4 evőkanál Sűrített paradicsom
- 1,2 liter Tyúkhúslé
- 2 db Tojás
- Fél evőkanál Pirospaprika
- Olaj
- Só
1. lépés
Olajon aranysárgára pirítjuk a meghámozott fokhagymát és az apró darabokra vágott kenyeret.
2. lépés
Amikor megpirult, szórjuk meg pirospaprikával, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük fel tyúkhúslevessel.
3. lépés
Forrás után, tegyük bele a sűrített paradicsomot és a felvert tojásokat. Ízlés szerint sóval fűszerezzük és jól keverjük meg. Vegyük le kis lángra és még főzzük úgy 10-15 percen keresztül.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 904 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
372 kcal -
Összes Zsír
16 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
46,5 g -
Cukor
7,2 g -
Fehérje
11,4 g