Fokhagymaleves tyúkhúslével

2013-04-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A fokhagymalevesek armadájában egy újabb verzió. Ebben az esetben sűrített paradicsommal bolondítottam meg.

Ezeket szerezd be:

  • 10 gerezd Fokhagyma
  • 30 dkg szikkadt Kenyér
  • 4 evőkanál Sűrített paradicsom
  • 1,2 liter Tyúkhúslé
  • 2 db Tojás
  • Fél evőkanál Pirospaprika
  • Olaj

1. lépés

Olajon aranysárgára pirítjuk a meghámozott fokhagymát és az apró darabokra vágott kenyeret.

2. lépés

Amikor megpirult, szórjuk meg pirospaprikával, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük fel tyúkhúslevessel.

3. lépés

Forrás után, tegyük bele a sűrített paradicsomot és a felvert tojásokat. Ízlés szerint sóval fűszerezzük és jól keverjük meg. Vegyük le kis lángra és még főzzük úgy 10-15 percen keresztül.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 651 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    372 kcal
  • Összes Zsír

    16 g
  • Koleszterin

    83 mg
  • Szénhidrát

    46,5 g
  • Cukor

    7,2 g
  • Fehérje

    11,4 g