Fokhagymaleves sonkával

2013-03-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A mai napra a barátnőmmel szabit vettünk ki. Mivel volt egy kis időnk, ezért kipróbáltuk a fokhagymalevest, amit az egyik ismerősünktől hallottunk. Finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg szikkadt Kenyér
  • 10 dkg Sonka
  • 6 gerezd Fokhagyma
  • Olaj

1. lépés

A fokhagymát megpucoljuk, a sonkát és a kenyeret pedig apró darabokra vágjuk, tépkedjük.

2. lépés

Előkapunk egy lábast, amiben olajon megpirítjuk a fokhagymát és a sonkát. Ha megpirult, akkor beledobjuk a kenyérdarabokat és felitatjuk vele az olajat.

3. lépés

Az olajos kenyeret jó bőségesen leöntjük meleg vízzel, majd közepes lángon addig kevergetjük, míg az egész be nem sűrűsödik. Menet közben ízlés szerint sózzuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 341 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    470 kcal
  • Összes Zsír

    16,5 g
  • Koleszterin

    14 mg
  • Szénhidrát

    65,7 g
  • Cukor

    5,4 g
  • Fehérje

    14 g