Fokhagymaleves recept

2013-03-04
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Megfázás esetén mindig készítek egy fazék fokhagymalevest, mert ez garantáltan segít kitisztítani a légutakat. Csak utána nem árt sokszor fogat mosni és egy ideig kerülni az embereket.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 l víz
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • 100 g cérnametélt

1. lépés

Kevés olajon a lisztet barnára pirítjuk, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és megszórjuk egy kis pirospaprikával. Felöntjük vízzel, ekkor ízles szerint sózzuk borsozzuk.

2. lépés

A levest forralni kezdjük, majd mikor felforrt, beletesszük a cérnametéltet és addig főzzük, ameddig a tészta megpuhul.

 

Fogás: , Cimkék: Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 922 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    206 kcal
  • Zsír

    1g
  • Szénhidrát

    41.4g
  • Fehérje

    6.9g