Fokhagymaleves recept
2013-03-04- Típus: Hagymalevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Megfázás esetén mindig készítek egy fazék fokhagymalevest, mert ez garantáltan segít kitisztítani a légutakat. Csak utána nem árt sokszor fogat mosni és egy ideig kerülni az embereket.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál liszt
- 1 tk pirospaprika
- 1 l víz
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
- 100 g cérnametélt
1. lépés
Kevés olajon a lisztet barnára pirítjuk, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és megszórjuk egy kis pirospaprikával. Felöntjük vízzel, ekkor ízles szerint sózzuk borsozzuk.
2. lépés
A levest forralni kezdjük, majd mikor felforrt, beletesszük a cérnametéltet és addig főzzük, ameddig a tészta megpuhul.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 361 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
206 kcal -
Zsír
1g -
Szénhidrát
41.4g -
Fehérje
6.9g