Mángold főzelék

2015-02-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A mángold nálam a zöldségek toplistájának élén szerepel. Sokrétű és igencsak egészséges!
A levele, szára egyaránt használható. Most előbbi került az asztalra.

Ha kedvelitek a spenótot, akkor a mángold főzelék is nyerő lesz! :)
Sőt az elkészítése sem fog meglepetést okozni, hiszen egy az egyben megegyezik a kettő!

Ezeket szerezd be:

  • egy hatalmas csokor mángold
  • víz
  • só, cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt, olaj, kevés pirospaprika a rántáshoz
  • 1/2 doboz tejföl
  • fejenként 1 tojás a tálaláshoz

1. Lépés

A mángoldot alaposan megmossuk, a levél redőit is átnézve, ne maradjon szennyeződés vagy megbújó bogárka.
A szárait a levél végétől eltávolítjuk (nem muszáj eldobni, hiszen párolva köretként vagy kissé átsütve spárga helyettesként is tökéletes!).

2. Lépés

A leveleket összevágjuk, és annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Sózzuk és cukrozzuk szánk íze szerint (én édesebben kedvelem). Mikor már majdnem puha a mángold, elkészítjük a (sűrűbb) rántást.

3. Lépés

Az olajhoz keverjük a lisztet, majd a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük és hozzáadjuk. Zsemle színűre pirítjuk és kevés pirospaprikával színesítjük de ha kihagynánk, “fehér ” is maradhat.

4. Lépés

Besűrítjük a főzeléket és innentől vigyázunk le ne égjen! Ha kicsit összeértek az ízek és forrt egyet, akkor jöhet a tejföl, majd elzárjuk a kész főzelékünket. Frissen kisütött tükörtojással tálaljuk.

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 120 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Káposztás csicseriborsó-főzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    248 kcal
  • Zsír

    20.2g
  • Szénhidrát

    9g
  • Fehérje

    9.8g
  • Koleszterin

    189mg
  • Cukor

    1.8g