Mángold főzelék
2015-02-19- Típus: Vegyes főzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A mángold nálam a zöldségek toplistájának élén szerepel. Sokrétű és igencsak egészséges!
A levele, szára egyaránt használható. Most előbbi került az asztalra.
Ha kedvelitek a spenótot, akkor a mángold főzelék is nyerő lesz! :)
Sőt az elkészítése sem fog meglepetést okozni, hiszen egy az egyben megegyezik a kettő!
Ezeket szerezd be:
- egy hatalmas csokor mángold
- víz
- só, cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- liszt, olaj, kevés pirospaprika a rántáshoz
- 1/2 doboz tejföl
- fejenként 1 tojás a tálaláshoz
1. Lépés
A mángoldot alaposan megmossuk, a levél redőit is átnézve, ne maradjon szennyeződés vagy megbújó bogárka.
A szárait a levél végétől eltávolítjuk (nem muszáj eldobni, hiszen párolva köretként vagy kissé átsütve spárga helyettesként is tökéletes!).
2. Lépés
A leveleket összevágjuk, és annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Sózzuk és cukrozzuk szánk íze szerint (én édesebben kedvelem). Mikor már majdnem puha a mángold, elkészítjük a (sűrűbb) rántást.
3. Lépés
Az olajhoz keverjük a lisztet, majd a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük és hozzáadjuk. Zsemle színűre pirítjuk és kevés pirospaprikával színesítjük de ha kihagynánk, “fehér ” is maradhat.
4. Lépés
Besűrítjük a főzeléket és innentől vigyázunk le ne égjen! Ha kicsit összeértek az ízek és forrt egyet, akkor jöhet a tejföl, majd elzárjuk a kész főzelékünket. Frissen kisütött tükörtojással tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 120 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
248 kcal -
Zsír
20.2g -
Szénhidrát
9g -
Fehérje
9.8g -
Koleszterin
189mg -
Cukor
1.8g