Fehérboros tőkehal paradicsomos mártásban

2013-08-19
Fehérboros tőkehal paradicsomos mártásban
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Ismét egy fehérboros tőkehalat készítettem paradicsomos mártással, de más receptúrával.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet Tőkehal
  • 2 db Vöröshagyma
  • 3 db Paprika
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 6 evőkanál Paradicsompüré
  • 2 dl Száraz fehérbor
  • Zsemlemorzsa
  • Petrezselyem
  • Olívaolaj
  • Bors
  • 1 db Citrom

1. lépés

Forró olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a felvágott paprikát. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a szeletelt petrezselymet és a fokhagymát. Ezután felöntjük fehérborral és kis lángon rotyogtatjuk egészen addig, amíg be nem sűrűsödik, vagy legalábbis sűrűbb állaga nem lesz.

2. lépés

Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a paradicsompüré felét. Néhány percig a tűzön hagyjuk. A tepsinket közben kizsírozzuk, beletesszük a halszeleteket, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük és citrom levével meglocsoljuk. Ezután a halszeletek tetejét elkenjük a maradék paradicsompürével, majd beszórjuk egy kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.

3. lépés

Ahogy az olívaolajat ráöntöttük, a boros-paradicsomos-hagymás alapot is ráborítjuk, elegyengetjük. Sütőbe betesszük és körülbelül 25-30 percen át sütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

689 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

    Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fokhagymás garnélarák

    Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

    Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

    Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

    Fehérboros garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    449 kcal
  • Összes Zsír

    16,3 g
  • Koleszterin

    110 mg
  • Szénhidrát

    18,5 g
  • Cukor

    6,6 g
  • Fehérje

    48,5 g