Fehérboros tejszínes szőlőleves
2014-01-15- Típus: Gyümölcslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A feleségemet valami különlegességgel szerettem volna meglepni. Ötleteltem is, de nem tudtam mi legyen, aztán megláttam a szép nagy szőlőfürtöket.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg fehérszőlő
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál tejföl
- 2 dl fehérbor
- 2 púpozott teáskanál liszt
- 4 szem szegfűszeg
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
- 1 db kisebb fahéj (egész)
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- 1 db dióbél
1. Lépés
A szőlőt leszemezem, öntök hozzá egy kevés vizet, fűszerezem, majd lassú tűzön addig főzöm, míg a szőlő megpuhul.
2. Lépés
A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készített habarást a levesbe öntöm folyamatos kevergetés mellett.
3. Lépés
Felforralom, hozzáöntöm a bort.
4. Lépés
Tányérba merem. Teszek rá néhány egész szőlőszemet, diót, csorgatok rá tejszínt, melegen fogyasztom (Aki akarja be is hűtheti).
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 380 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
358 kcal -
Zsír
7,6 g -
Koleszterin
10 mg -
Szénhidrát
58 g -
Cukor
46,5 g -
Fehérje
3,1 g