Fehérboros tejszínes szőlőleves

2014-01-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A feleségemet valami különlegességgel szerettem volna meglepni. Ötleteltem is, de nem tudtam mi legyen, aztán megláttam a szép nagy szőlőfürtöket.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg fehérszőlő
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 2 púpozott teáskanál liszt
  • 4 szem szegfűszeg
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • 1 db kisebb fahéj (egész)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 db dióbél

1. Lépés

A szőlőt leszemezem, öntök hozzá egy kevés vizet, fűszerezem, majd lassú tűzön addig főzöm, míg a szőlő megpuhul.

2. Lépés

A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készített habarást a levesbe öntöm folyamatos kevergetés mellett.

3. Lépés

Felforralom, hozzáöntöm a bort.

4. Lépés

Tányérba merem. Teszek rá néhány egész szőlőszemet, diót, csorgatok rá tejszínt, melegen fogyasztom (Aki akarja be is hűtheti).

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

991 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Sárgabarack krémleves

  • Őszi gyümölcsleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    358 kcal
  • Zsír

    7,6 g
  • Koleszterin

    10 mg
  • Szénhidrát

    58 g
  • Cukor

    46,5 g
  • Fehérje

    3,1 g