Fehérboros mindent bele krémleves
2013-01-21- Típus: Krémlevesek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
A zöldség levesekben az a jó, hogy nem kell foglalkoznunk, milyen alapanyagokat válogatunk össze, jöhet minden, ami a hűtőben vagy a spejzban található.
Ezeket szerezd be:
- 1 kisebb zeller
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 2 krumpli
- 2 alma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 1 kis csokor petrezselyem
- csipet citromfű
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1 dl fehérbor
- só, bors ízlés szerint
- 3 evőkanál tejföl
1. lépés
A zöldségeket megmossuk, ha kell meghámozzuk, szeleteljük. Az almát szintén megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a fokhagymával és a zöldségekkel együtt alaposan megpirítjuk egy kis olajon. Nyakon öntjük a fehérborral és jól összekeverjük.
2. lépés
Ha a bor elforrta magát, akkor beleszórjuk a durvára vágott fűszereket. Ha minden jól megpirult, akkor felöntjük vízzel (amennyi éppen ellepi) és forrásig főzzük. Ekkor jöhet bele a tejföl, majd vegyünk elő egy botmixert és jól dolgozzuk el.
Tálaljuk snidlinggel, petrezselyemmel leszórva, tejföllel díszítve.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 150 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
227 kcal -
Zsír
2.3g -
Szénhidrát
45.8g -
Fehérje
3.8g