Fehérboros mindent bele krémleves

2013-01-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A zöldség levesekben az a jó, hogy nem kell foglalkoznunk, milyen alapanyagokat válogatunk össze, jöhet minden, ami a hűtőben vagy a spejzban található.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kisebb zeller
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 2 krumpli
  • 2 alma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • csipet citromfű
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál tejföl

1. lépés

A zöldségeket megmossuk, ha kell meghámozzuk, szeleteljük. Az almát szintén megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a fokhagymával és a zöldségekkel együtt alaposan megpirítjuk egy kis olajon. Nyakon öntjük a fehérborral és jól összekeverjük.

2. lépés

Ha a bor elforrta magát, akkor beleszórjuk a durvára vágott fűszereket. Ha minden jól megpirult, akkor felöntjük vízzel (amennyi éppen ellepi) és forrásig főzzük. Ekkor jöhet bele a tejföl, majd vegyünk elő egy botmixert és jól dolgozzuk el.

Tálaljuk snidlinggel, petrezselyemmel leszórva, tejföllel díszítve.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 513 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    227 kcal
  • Zsír

    2.3g
  • Szénhidrát

    45.8g
  • Fehérje

    3.8g