Kagyló tengerész módra
2013-11-01- Típus: Kagylóreceptek, Karcsúsító ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A kagylót ismét citromosan készítettem el, de a hozzávalókon kicsit változtattam.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 kg Kagyló
- 1 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Zsemlemorzsa
- 1 db Citrom
- Petrezselyem
- Olaj
- Só
1. lépés
A kagylót sós vízben megfőzzük, majd amikor kinyílnak, leszűrjük, főzőlevét félretesszük.
2. lépés
Egy másik edénybe megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kicsire aprított petrezselymet, citromlét, zsemlemorzsát és 2 dl főzőlevet.
3. lépés
Pár percig rotyogtatjuk, majd a kagylót óvatosan belekeverjük és még 2-3 percig egybe főzzük. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 083 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
292 kcal -
Összes Zsír
11,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
46,2 g -
Cukor
14 g -
Fehérje
3 g