Kagyló tengerész módra

2013-11-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A kagylót ismét citromosan készítettem el, de a hozzávalókon kicsit változtattam.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 kg Kagyló
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Zsemlemorzsa
  • 1 db Citrom
  • Petrezselyem
  • Olaj

1. lépés

A kagylót sós vízben megfőzzük, majd amikor kinyílnak, leszűrjük, főzőlevét félretesszük.

2. lépés

Egy másik edénybe megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kicsire aprított petrezselymet, citromlét, zsemlemorzsát és 2 dl főzőlevet.

3. lépés

Pár percig rotyogtatjuk, majd a kagylót óvatosan belekeverjük és még 2-3 percig egybe főzzük. Melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,079 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Osztriga Rockefeller módra

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    292 kcal
  • Összes Zsír

    11,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    46,2 g
  • Cukor

    14 g
  • Fehérje

    3 g

Kommentek

  • Cilapapa

    Keresek egy receptet. Az olaszok caminettonak hívják, ami vaslábast jelent. Egy nagy, lapos vaslábasban paradicsomos lében főzve kagylókat és garnélákat tálalnak, máshol haldarabok is kerülnek bele. A lábasbelső íve pirítósokkal van körberakva. A vendégek körbeülik, ki-ki szed a tányérjára a sűrűjéből, a szószt pedig villára tűzött pirítós darabokkal kimártogatják