Diós rudacskák
2014-11-05- Típus: Hókifli
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egy kedves ismerősöm receptje alapján készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka liszt
- 25 deka margarin
- kevés só
- 3 deka élesztő
- 2 deci tej
- 2 evőkanál cukor
- Töltelék:
- darált dió
- porcukor
- 1 citrom leve reszelt héja
1. Lépés
A margarint a kevéske sóval és margarinnal összemorzsolom. Az élesztőt a cukorral és a langyos tej felével összekeverem, az élesztőt felfuttatom.
2. Lépés
Miután felfutott, a lisztes margarinos tésztához adom. A maradék tejjel könnyen nyújtható tésztát gyúrok, amit az összegyúrás után lisztes deszkán vékonyra kinyújtok és kis kockákra vágom.
3. Lépés
A kockák közepébe teszem a diós tölteléket (darált dió+ citromlé és reszelt citromhéj), és feltekerem kis rudakra. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm. Még melegen porcukorba forgatom.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
6 741 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
767 kcal -
Zsír
45.2g -
Szénhidrát
77.2g -
Fehérje
16.2g -
Koleszterin
3mg -
Cukor
8.9g