Diós rudacskák

2014-11-05
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy kedves ismerősöm receptje alapján készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka liszt
  • 25 deka margarin
  • kevés só
  • 3 deka élesztő
  • 2 deci tej
  • 2 evőkanál cukor
  • Töltelék:
  • darált dió
  • porcukor
  • 1 citrom leve reszelt héja

1. Lépés

A margarint a kevéske sóval és margarinnal összemorzsolom. Az élesztőt a cukorral és a langyos tej felével összekeverem, az élesztőt felfuttatom.

2. Lépés

Miután felfutott, a lisztes margarinos tésztához adom. A maradék tejjel könnyen nyújtható tésztát gyúrok, amit az összegyúrás után lisztes deszkán vékonyra kinyújtok és kis kockákra vágom.

3. Lépés

A kockák közepébe teszem a diós tölteléket (darált dió+ citromlé és reszelt citromhéj), és feltekerem kis rudakra. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm. Még melegen porcukorba forgatom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 062 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hókifli Szani konyhájából

  • Görög hókifli

  • Hókifli recept

  • Vaníliás kifli apró sütemény

  • Diós hókifli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    767 kcal
  • Zsír

    45.2g
  • Szénhidrát

    77.2g
  • Fehérje

    16.2g
  • Koleszterin

    3mg
  • Cukor

    8.9g