Fehérboros grillezett pangasius mángolddal

2013-12-31
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A pikáns fehérboros pangasiust meggrilleztem mángolddal és zöldségekkel. Laktató lett.

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet pangasiusfilé
  • 0.5 db citrom
  • 5 levél mángold
  • 3 db koktélparadicsom
  • 1 db nagyobb csiperkegomba
  • 6 db kelbimbó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1-2 db chilipaprika
  • 3 szál kakukkfű
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 0.5 dl fehérbor

1. lépés

A halfilét kettévágom, sózom, borsozom, beteszem egy grillserpenyőbe, öntök rá olívaolajat, facsarok rá citromot, teszek rá chilipaprikát, kakukkfüvet, s hűtőbe teszem.

2. lépés

A mángoldot, a gombát szeletelem, a répát megpucolom, a krumplit karikára vágom, Egy serpenyőbe rakom a krumplit, a kelbimbókat, a répát, s kevés olajjal sütöm, majd hozzáadom a gombát, végül a mángoldot, fűszerezem.

3. lépés

Közben a halat meggrillezem, öntök rá kevés fehérbort.

4. lépés

Tálalok. A tányérra teszek egy darab halat, mellé a zöldségeket.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 891 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges csirke rablóhús

  • Görög bárány vegyes salátával

  • Rántott pangasius tésztával

  • Grillezett csirke vegyes körettel

  • Grillezett busa zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    342 kcal
  • Zsír

    10,3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    40,1 g
  • Cukor

    11,1 g
  • Fehérje

    25,1 g