Fehérboros grillezett pangasius mángolddal
2013-12-31- Típus: Grill, Pangasiusreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 55 perc
A pikáns fehérboros pangasiust meggrilleztem mángolddal és zöldségekkel. Laktató lett.
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet pangasiusfilé
- 0.5 db citrom
- 5 levél mángold
- 3 db koktélparadicsom
- 1 db nagyobb csiperkegomba
- 6 db kelbimbó
- 1 db sárgarépa
- 1 db krumpli
- 1-2 db chilipaprika
- 3 szál kakukkfű
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 0.5 dl fehérbor
1. lépés
A halfilét kettévágom, sózom, borsozom, beteszem egy grillserpenyőbe, öntök rá olívaolajat, facsarok rá citromot, teszek rá chilipaprikát, kakukkfüvet, s hűtőbe teszem.
2. lépés
A mángoldot, a gombát szeletelem, a répát megpucolom, a krumplit karikára vágom, Egy serpenyőbe rakom a krumplit, a kelbimbókat, a répát, s kevés olajjal sütöm, majd hozzáadom a gombát, végül a mángoldot, fűszerezem.
3. lépés
Közben a halat meggrillezem, öntök rá kevés fehérbort.
4. lépés
Tálalok. A tányérra teszek egy darab halat, mellé a zöldségeket.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 891 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
342 kcal -
Zsír
10,3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
40,1 g -
Cukor
11,1 g -
Fehérje
25,1 g