Kakaós-vaníliás csiga

2013-01-16
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő receptet egyik barátnőmtől kaptam. A kis csiguszokat másmilyen ízben is kipróbálgatjuk, például simán fahéjjal is nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál tej
  • rumaroma
  • 1 tk vanília
  • 1 tk fahéj
  • csipet só

1. lépés

Egészen könnyű dolgunk van. A lisztet, a vajat, a cukrokat, a sót, a sütőport és a tojást sorjában összekeverjük, majd a tésztát jól összegyúrjuk. Osszuk két felé a tésztát.

2. lépés

Az egyik felébe keverjük bele a kakaót, a tejet, fahéjat és a rumaromát, a másikhoz adjunk egy kis vanília kivonatot. A két tésztát csomagoljuk be, majd fél órára tegyük hűtőbe.

3. lépés

Alufólián nyújtsuk ki a tésztát. A kakaós tésztára tegyük a vaníliásat, tekerjük fel, majd szeleteljük vékonyra. A csigákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre őket.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Értékeld a receptet!

9 személy értékelt

4,516 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Narancsos teasütemény

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Szilvás papucs Marcsitól

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    507 kcal
  • Zsír

    28.4g
  • Szénhidrát

    57.3g
  • Fehérje

    6.6g