Curry-s csirkemell recept

2012-04-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 18 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Tipikus indiai recept. A curry az egyik legnépszerűbb és legismertebb indiai fűszer, én még az iskolai menzáról emlékszem, amikor különleges alkalmakkor kaptuk ezt a fajta fogás.

A recept nagyon könnyű, de ízletes is egyben.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 evőkanál curry por
  • 40 dkg csirkemell, csíkozva
  • 1 pohár tejföl
  • koriander vagy petrezselyem
  • só, bors

Recept elkészítése

1. Tegye fel az olajat egy nagy serpenyőben sülni. Amikor forró, hozzáadjuk a hagymát,  megszórjuk némi sóval és borssal, és időnként megkeverve sütjük, amíg áttetsző lesz, körülbelül 5 percig. Kapcsolja le a hőt közepesre, ekkor megszórjuk a fele curry porral, és tovább főzzük egy-két percig.

2. Közben fűszerezzük a csíkokra vágott csirkét sóval és borssal ízlés szerint, és megszórjuk a maradék curry porral. Toljuk a hagymát a a serpenyő egyik oldalára és adja hozzá a csirkét. Főzzük még 2 percig mindkét oldalán.

3. Adjuk hozzá a tejfölt és keverjük folyamatosan,  amíg a keverék szép sima lesz. Körülbelül 10 percig főzzük tovább.
Helyezzük tányérra, díszítsük petrezselyemmel vagy korianderrel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 047 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával és marhahússal

  • Csusza másként és háromféle sajttal