Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal

2018-03-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Nem teljesen hagyományos töltött paprika.

Ezeket szerezd be:

  • 2 közepes db Paprika
  • 4 közepes db Paradicsom
  • 2 db Chilipaprika
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 20 dkg Cserkészkolbász
  • 10 dkg Rizs
  • 1 db Tojás
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Pirospaprika (csípős)
  • 2 dl Paradicsomlé
  • 1 dl Víz
  • 1 db Leveskocka (marhahúsleves)
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 nagy db Krumpli
  • 1 dl Tejföl
  • 1 szál Petrezselyem

1. lépés

A krumplikat megpucolom, kockára vágom. A chilit felszeletelem.

2. lépés

A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Ráteszem az összevagdalt kolbászt.

3. lépés

A paprikát és a paradicsomot megskalpolom. A paprika magházát eltávolítom, a paradicsom belsejét kikanalazom.

4. lépés

Egy keverőtálba teszem a hagymát, a kolbászt, a chilit. Hozzáadom a rizst, ráütöm a tojást, fűszerezem. Összekeverem, a masszát a paprikákba és paradicsomokba töltöm. Beteszem egy serpenyőbe.

5. lépés

Melléteszem az aprított chilit és fokhagymát, valamint a krumplikat. Ráöntöm a paradicsomlevet, s a vizet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Fedő alatt közepes hőn 30 percig főzöm.

6. lépés

Tálaláskor szedek a tányérba mindenből, kanalazok rá tejfölt, s egy petrezselymet rakok a tetejére.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 312 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött paprika chilis paradicsomszószban

  • Gombás töltött paprika paradicsomszószban a sütőből

  • Sonkával töltött paprika paradicsomszószban

  • Töltött paprika és paradicsom

  • Töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1013,1 kcal
  • Zsír

    49,2 g
  • Koleszterin

    197,3 mg
  • Szénhidrát

    110,3 g
  • Cukor

    27,2 g
  • Fehérje

    36 g