Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal
2018-03-12- Típus: Töltött paprika receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Nem teljesen hagyományos töltött paprika.
Ezeket szerezd be:
- 2 közepes db Paprika
- 4 közepes db Paradicsom
- 2 db Chilipaprika
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 20 dkg Cserkészkolbász
- 10 dkg Rizs
- 1 db Tojás
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Pirospaprika (csípős)
- 2 dl Paradicsomlé
- 1 dl Víz
- 1 db Leveskocka (marhahúsleves)
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 nagy db Krumpli
- 1 dl Tejföl
- 1 szál Petrezselyem
1. lépés
A krumplikat megpucolom, kockára vágom. A chilit felszeletelem.
2. lépés
A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Ráteszem az összevagdalt kolbászt.
3. lépés
A paprikát és a paradicsomot megskalpolom. A paprika magházát eltávolítom, a paradicsom belsejét kikanalazom.
4. lépés
Egy keverőtálba teszem a hagymát, a kolbászt, a chilit. Hozzáadom a rizst, ráütöm a tojást, fűszerezem. Összekeverem, a masszát a paprikákba és paradicsomokba töltöm. Beteszem egy serpenyőbe.
5. lépés
Melléteszem az aprított chilit és fokhagymát, valamint a krumplikat. Ráöntöm a paradicsomlevet, s a vizet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Fedő alatt közepes hőn 30 percig főzöm.
6. lépés
Tálaláskor szedek a tányérba mindenből, kanalazok rá tejfölt, s egy petrezselymet rakok a tetejére.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 312 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1013,1 kcal -
Zsír
49,2 g -
Koleszterin
197,3 mg -
Szénhidrát
110,3 g -
Cukor
27,2 g -
Fehérje
36 g