Epres-málnás zselé

2013-01-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha ránézek a következő receptre, rögtön összefut a nyál a számban. Ráadásul az a legjobb benne, hogy 90 napos fogyókúra alatt is fogyaszthatjuk!

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg eper
  • 10 dkg málna
  • 500 ml szőlőlé
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 1 dl cukorszirup

1. lépés

A zselatint elkeverjük egy tál hideg vízben. 4 dl szőlőlét egy lábasban meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a maradék szőlőlét és cukorszirupot.

2. lépés

Előveszünk egy mutatós üvegtálat, vagy őzgerincformát, majd az alját megrakjuk egy sor megtisztított félbevágott vagy kisebb darabokra vágott gyümölccsel. Rásimítunk egy nagyon vékony zselatin réteget, majd hűtőbe tesszük.

3. lépés

Kivesszük a hűtőből, amikor még lazának találjuk, majd a tetejére teszünk újabb sor gyümölcsöt, azokat finoman belenyomkodjuk a zselébe, majd a tetejére jöhet a maradék. Letakarjuk, majd legalább 12 órára hűtőbe tesszük.

Mentával díszítve tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 211 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrótorta őzgerincben, sütés nélkül

  • Halloween zselé

  • Cseresznye zselé

  • Erdei gyümölcs zselé

  • Erdei turmix

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    428 kcal
  • Zsír

    1.2g
  • Szénhidrát

    101.5g
  • Fehérje

    9.3g