Egyszerű krémsajtos eper torta

2013-05-23
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Még mindig az eperszezon fogságában szenvedek. Egyszerűen nem tudok lemondani a friss gyümölcsről.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g Philadelphia krémsajt
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojás
  • 130 g vaj
  • 130 g barna cukor
  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 g eper

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzunk ki egy közepes méretű (20×20 cm) tortaformát, majd tegyünk bele sütőpapírt. Dolgozzuk össze egy robotgéppel a krémsajtot, a vanília kivonatot, a cukrot és egy tojást.

2. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a maradék két tojást, adjuk hozzá a vajat, a barna cukrot, a lisztet a sütőport. Keverjük össze. 

A tepsi aljára tegyünk a lisztes tésztából – körülbelül a felét, majd jöhet a tetejére a krémsajtos keverék. Szórjuk rá a tetejére a megmosott eper felét, majd a maradék tésztával fedjük be. A tetejét hintsük meg a maradék eperrel.

3. Lépés

Süssük körülbelül 45 percig, a teteje legyen aranybarna színűre sülve. 

Porcukorral leszórva tálaljuk, de kínálhatunk mellé fagyit és vanília szószt. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,594 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    514 kcal
  • Zsír

    31.6g
  • Szénhidrát

    50.6g
  • Fehérje

    8.3g