Brandys karamellizált gyümölcsök fagylalttal

2013-07-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Nyáron ideális választás, hiszen van gyümölcs és van fagyi is. Miért ne lenne benne egy kis alkohol?

Ezeket szerezd be:

  • 1 db érett banán
  • 2 db nektarin
  • 2 db őszibarack
  • 1 db körte
  • 1 db alma
  • kék és fehér szőlő szemek
  • 1 evőkanál vaj
  • cukor
  • vaniliás cukor
  • brandy
  • fagylalt (vanília, eper, csokoládé)
  • mentalevél

1. lépés

A banánt felkarikázom, a nektarint, őszibarackot, almát  és a körtét félbevágom,  a magokat, illetve a magházat eltávolítom. A gyümölcsöket negyedelem.

2. lépés

Egy serpenyőben vajat olvasztok, teszek rá cukrot, karamellizálom. Beleteszem a gyümölcsöket, szórok rá vaníliás cukrot, öntök rá brandyt, megsütöm.

Egy kehelybe teszem, rakok rá 3 gombóc fagylaltot, díszítem mentalevéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 435 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    497 kcal
  • Zsír

    14.7g
  • Szénhidrát

    86.6g
  • Fehérje

    6g