Brandys karamellizált gyümölcsök fagylalttal
2013-07-06- Típus: Fagylalt, Gyümölcsös desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 15 perc
Nyáron ideális választás, hiszen van gyümölcs és van fagyi is. Miért ne lenne benne egy kis alkohol?
Ezeket szerezd be:
- 1 db érett banán
- 2 db nektarin
- 2 db őszibarack
- 1 db körte
- 1 db alma
- kék és fehér szőlő szemek
- 1 evőkanál vaj
- cukor
- vaniliás cukor
- brandy
- fagylalt (vanília, eper, csokoládé)
- mentalevél
1. lépés
A banánt felkarikázom, a nektarint, őszibarackot, almát és a körtét félbevágom, a magokat, illetve a magházat eltávolítom. A gyümölcsöket negyedelem.
2. lépés
Egy serpenyőben vajat olvasztok, teszek rá cukrot, karamellizálom. Beleteszem a gyümölcsöket, szórok rá vaníliás cukrot, öntök rá brandyt, megsütöm.
Egy kehelybe teszem, rakok rá 3 gombóc fagylaltot, díszítem mentalevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 435 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
497 kcal -
Zsír
14.7g -
Szénhidrát
86.6g -
Fehérje
6g