Csirkenuggets recept
2013-01-23- Típus: Bundás húsok, Rántott hús receptek
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Biztosan ismerjük a gyorsétterem láncok által kínált csirkenuggets falatkáit. Be kell vallanom, hogy egyik nagy kedvencem, de inkább otthon csinálom meg!
Ezeket szerezd be:
- 500 g csirkemellfilé
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1/2 evőkanál snidling
- 1/2 evőkanál bazsalikom
- 1/2 kk chili (mehet bele több is)
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- liszt + tojás + zsemlemorzsa a panírozáshoz
- tej
1. Lépés
A csirkét kisebb darabokra, falatokra vágjuk, a tejet fokhagymával ízesítjük, majd a húsokat belemártjuk. Ha hosszabb ideig marad benne, az sem baj.
2. Lépés
A húsokat bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy a prézlihez fokhagyma granulátumot, olajat teszünk és a zöldfűszereket. Mártás előtt a húsokat megsózzuk!
3. Lépés
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, majd alig 20-25 perc alatt szépre sütjük őket.
Salsa szósszal kiváló! Tehetünk a zsemlemorzsába szezámmagot, vagy keverhetünk bele natúr zabpelyhet is.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 999 megtekintés