Csirkenuggets recept

2013-01-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Biztosan ismerjük a gyorsétterem láncok által kínált csirkenuggets falatkáit. Be kell vallanom, hogy egyik nagy kedvencem, de inkább otthon csinálom meg!

Ezeket szerezd be:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1/2 evőkanál snidling
  • 1/2 evőkanál bazsalikom
  • 1/2 kk chili (mehet bele több is)
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj
  • liszt + tojás + zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • tej

1. Lépés

A csirkét kisebb darabokra, falatokra vágjuk, a tejet fokhagymával ízesítjük, majd a húsokat belemártjuk. Ha hosszabb ideig marad benne, az sem baj.

2. Lépés

A húsokat bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy a prézlihez fokhagyma granulátumot, olajat teszünk és a zöldfűszereket. Mártás előtt a húsokat megsózzuk!

3. Lépés

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, majd alig 20-25 perc alatt szépre sütjük őket.

Salsa szósszal kiváló! Tehetünk a zsemlemorzsába szezámmagot, vagy keverhetünk bele natúr zabpelyhet is.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 999 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott csirkemell currys rizzsel és gyümölcsökkel

  • Rántott hús és máj madársalátával

  • Rántott hús kápiás kukoricás salátával

  • Krumplibundás hússzelet

  • Rántott sertéscomb krumplipürével és párolt zöldségekkel

Kommentek