Habos áfonyás kocka
2014-02-19- Típus: Habos sütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Nagyon finom gyümölcsös sütemény. Érdemes áfonyán kívül málnával, barackkal is megpróbálni.
Ezeket szerezd be:
- 1 csg csokis puding
- fél liter tej
- 3 evőkanál cukor
- Tésztához:
- 4 tojás
- 20 deka cukor
- 1 deci víz
- 25 deka liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 deci olaj
- 10 deka áfonya
- 2 evőkanál áfonya lekvár
- 4 deci tejszín
1. Lépés
Először a pudingot megfőzöm és lehűtöm. A tojássárgáját a vízzel, cukorral, olajjal habosra kikeverem. A tojásfehérjét 2 kanál cukorral keményre felverem és hozzáadom a sárgájás keverékhez.
2. Lépés
Hozzákeverem a sütőporos lisztet, valamint az áfonya szemeket. Sütőpapiros tepsibe öntöm, és a kihűlt pudingot rákanalazom. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
3. Lépés
Ha kisült és kihűlt, a tészta tetejét vékonyan lekenem áfonya lekvárral. A tejszínhabot 5 deka porcukorral felverem és a lekváros lapra rákenem. Csokival és áfonyával díszítem a tetejét.
Értékelések
(3.3 / 5)
3 személy értékelt
5 559 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
740 kcal -
Zsír
24.3g -
Szénhidrát
24.3g -
Fehérje
12.4g -
Koleszterin
126mg -
Cukor
76.6g