Fahéjas-csokoládés sütemény
2012-11-04- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő csokis sütit egy kis karamellel bolondítsuk meg a tetején. Készíthetünk rá karamellöntetet, de égethetünk rá fahéjas cukrot is. Mindkettő nagyon finom lesz.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 2,5 csésze liszt
- 1,5 csésze cukor
- 1/2 csésze kakaó
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 2/3 csésze olaj
- 2 evőkanál ecet
- 1 evőkanál vanília
- 2 csésze hideg kávé
- Tetejére:
- 1/4 csésze cukor
- 3/4 teáskanál fahéj
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, vajazzunk ki egy tetszőleges méretű sütőformát. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá az olajat, az ecetet, a vaníliát és a kávét.
2. lépés
Keverjük össze egy habverővel csak finom mozdulatokkal. Ha összekevertük, töltsük a tésztát a formánkba, egyengessük el egy fakanál segítségével. Egyenletesen szórjuk meg a fahéjas cukorral a tetejét.
Süssük készre körülbelül 30-35 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
10 555 megtekintés