Fahéjas-csokoládés sütemény

2012-11-04
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő csokis sütit egy kis karamellel bolondítsuk meg a tetején. Készíthetünk rá karamellöntetet, de égethetünk rá fahéjas cukrot is. Mindkettő nagyon finom lesz.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 2,5 csésze liszt
  • 1,5 csésze cukor
  • 1/2 csésze kakaó
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 2/3 csésze olaj
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál vanília
  • 2 csésze hideg kávé
  • Tetejére:
  • 1/4 csésze cukor
  • 3/4 teáskanál fahéj

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, vajazzunk ki egy tetszőleges méretű sütőformát. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá az olajat, az ecetet, a vaníliát és a kávét.

2. lépés

Keverjük össze egy habverővel csak finom mozdulatokkal. Ha összekevertük, töltsük a tésztát a formánkba, egyengessük el egy fakanál segítségével. Egyenletesen szórjuk meg a fahéjas cukorral a tetejét.

Süssük készre körülbelül 30-35 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

10 555 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás szilvás lepény

  • Diétás márvány szelet

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

Kommentek