Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt
2017-03-20- Típus: Pacalpörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A többórás pacalfőzésre a házsártos feleségem miatt továbbra sem vállalkozom. Miután a pacalt kedvelem, ezért konzervre fanyalodtam, ráadásul kettőre.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Pacal (konzerv)
- 40 dkg Bab (fehérbab paradicsomos mártásban)
- 1 db Babérlevél
- 1 tk Őrölt fűszerkömény (ízlés szerint)
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
- 4 közepes db Krumpli
- 5 szál Petrezselyem
- 1 dl Vörösbor
- 3 ek Tejföl
- 2 db Chilipaprika (+ 2 db díszítéshez)
- 1 közepes db Paradicsom
- 0.5 közepes db Hegyes erős paprika
1. lépés
A krumplikat megpucolom, felkockázom, s felteszem főni sós vízben.
2. lépés
A pacalt és a babot egy edénybe öntöm, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem, beleöntöm a vörösbort. Felforralom. Belekanalazom a tejfölt.
3. lépés
Tálaláskor szedek a tányérba krumplit, vágok rá petrezselymet, díszítem chilivel. Mellé szedek a pacalból, vágok rá paradicsomot és paprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 079 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
817,8 kcal -
Zsír
17,8 g -
Koleszterin
261,2 mg -
Szénhidrát
95,9 g -
Cukor
18,8 g -
Fehérje
53,2 g