Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

2017-03-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A többórás pacalfőzésre a házsártos feleségem miatt továbbra sem vállalkozom. Miután a pacalt kedvelem, ezért konzervre fanyalodtam, ráadásul kettőre.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Pacal (konzerv)
  • 40 dkg Bab (fehérbab paradicsomos mártásban)
  • 1 db Babérlevél
  • 1 tk Őrölt fűszerkömény (ízlés szerint)
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
  • 4 közepes db Krumpli
  • 5 szál Petrezselyem
  • 1 dl Vörösbor
  • 3 ek Tejföl
  • 2 db Chilipaprika (+ 2 db díszítéshez)
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 0.5 közepes db Hegyes erős paprika

1. lépés

A krumplikat megpucolom, felkockázom, s felteszem főni sós vízben.

2. lépés

A pacalt és a babot egy edénybe öntöm, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem, beleöntöm a vörösbort. Felforralom. Belekanalazom a tejfölt.

3. lépés

Tálaláskor szedek a tányérba krumplit, vágok rá petrezselymet, díszítem chilivel. Mellé szedek a pacalból, vágok rá paradicsomot és paprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 972 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal és fehérbabbal

  • Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

  • Marcsi féle pacal

  • Gabi-féle pacalpörkölt

  • Pacalpörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    817,8 kcal
  • Zsír

    17,8 g
  • Koleszterin

    261,2 mg
  • Szénhidrát

    95,9 g
  • Cukor

    18,8 g
  • Fehérje

    53,2 g