Csicsókakrémleves
2014-01-29- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy ismerősömtől kaptam csicsókát és krémlevest készítettem belőle.
Mivel még soha nem ettem csicsókát, ezért először furcsa volt, de hamar meg lehet szeretni.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka csicsóka
- 1 közepes sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 1 kisebb burgonya
- 2 deci főzőtejszín
- 1 leveskocka
- fél deci olívaolaj
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
1. Lépés
A csicsókát és a többi zöldséget megmosom és megpucolom, majd apró kockákra vágom. A vöröshagymát és fokhagymát apróra összevágom, az olajat felteszem a tűzre és kicsit megpárolom az olajban.
2. Lépés
Hozzáadom a darabolt zöldségeket, felöntöm kb. 1 liter vízzel, kicsit sózom, beleteszem a leveskockát és a zöldségféléket puhára főzöm.
Amikor megpuhultak az egészet összemixelem és a főzőtejszínnel behabarom.
Pirított rozskenyérkockával és sonkaszeletekkel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 155 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
218 kcal -
Zsír
7.5g -
Szénhidrát
35.4g -
Fehérje
4.1g -
Koleszterin
6mg -
Cukor
10g