Csicsókakrémleves

2014-01-29
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy ismerősömtől kaptam csicsókát és krémlevest készítettem belőle.
Mivel még soha nem ettem csicsókát, ezért először furcsa volt, de hamar meg lehet szeretni.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka csicsóka
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis zellergumó
  • 1 kisebb burgonya
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 leveskocka
  • fél deci olívaolaj
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma

1. Lépés

A csicsókát és a többi zöldséget megmosom és megpucolom, majd apró kockákra vágom. A vöröshagymát és fokhagymát apróra összevágom, az olajat felteszem a tűzre és kicsit megpárolom az olajban.

2. Lépés

Hozzáadom a darabolt zöldségeket, felöntöm kb. 1 liter vízzel, kicsit sózom, beleteszem a leveskockát és a zöldségféléket puhára főzöm.
Amikor megpuhultak az egészet összemixelem és a főzőtejszínnel behabarom.
Pirított rozskenyérkockával és sonkaszeletekkel tálalom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 155 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    218 kcal
  • Zsír

    7.5g
  • Szénhidrát

    35.4g
  • Fehérje

    4.1g
  • Koleszterin

    6mg
  • Cukor

    10g