Citromos gombócok gyümölcsszósszal
2013-04-27- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő gombóc serpenyőben készül, a tésztája nagyon hasonló a palacsintához. Egy finom málna öntettel, vagy bármilyen gyümölcsszósszal kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 160g liszt
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál instant élesztő
- csipet só
- 125 ml meleg tej
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
- olaj a sütéshez
- porcukor
1. lépés
Egy közepes méretű tálba öntsük a lisztet, az élesztőt, sót, majd öntsük a közepére a mézet, a meleg tejet és tojást. Keverjük, amíg a tészta összeáll, és a végén adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és levet, tovább keverjük. A tésztát hagyjuk állni, fedjük le konyharuhával és tegyük meleg helyre körülbelül egy órára.
2. lépés
Melegítsünk olajat egy serpenyőben, majd kanállal tegyünk bele egy kis mennyiségű tésztát a serpenyőbe. Süssük, amíg a gombócok szépen aranybarnára pirulnak.
Készítsünk hozzá bármilyen gyümölcsszószt, tálaljuk a gombócokat mézzel lecsorgatva, vagy porcukorral megszórva, mellette gyümölcsszósszal.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 760 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
229 kcal -
Zsír
5.6g -
Szénhidrát
37.6g -
Fehérje
7g