Citromos gombócok gyümölcsszósszal

2013-04-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő gombóc serpenyőben készül, a tésztája nagyon hasonló a palacsintához. Egy finom málna öntettel, vagy bármilyen gyümölcsszósszal kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 160g liszt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál instant élesztő
  • csipet só
  • 125 ml meleg tej
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • olaj a sütéshez
  • porcukor

1. lépés

Egy közepes méretű tálba öntsük a lisztet, az élesztőt, sót, majd öntsük a közepére a mézet, a meleg tejet és tojást. Keverjük, amíg a tészta összeáll, és a végén adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és levet, tovább keverjük. A tésztát hagyjuk állni, fedjük le konyharuhával és tegyük meleg helyre körülbelül egy órára.

2. lépés

Melegítsünk olajat egy serpenyőben, majd kanállal tegyünk bele egy kis mennyiségű tésztát a serpenyőbe. Süssük, amíg a gombócok szépen aranybarnára pirulnak.

Készítsünk hozzá bármilyen gyümölcsszószt, tálaljuk a gombócokat mézzel lecsorgatva, vagy porcukorral megszórva, mellette gyümölcsszósszal. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 760 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis meggyes túrógombóc

  • Zabpelyhes túrógombócok

  • Tejfölös túrógombóc

  • Párán főtt gőzgombóc

  • Túrógombóc recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    229 kcal
  • Zsír

    5.6g
  • Szénhidrát

    37.6g
  • Fehérje

    7g