Ananászos szelet

2014-05-09
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A boleró italporral készült süteményeket minden ízben szeretjük. Most egy ananászos változat készült.

Ezeket szerezd be:

  • A tészta hozzávalói:
  • 4 egész tojás
  • 20 deka cukor
  • 1 deci tej
  • 1 deci étolaj
  • 20 deka liszt
  • 1 csg sütőpor
  • A krém hozzávalói:
  • 500 ml tejföl
  • 2 kanál cukor
  • A tetejére:
  • 2 csg ananászos italpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 deci víz
  • 15 deka porcukor

1. Lépés

A tojásokat a cukorral, csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat. Ezzel is még habosítom, majd hozzáadom a tejet, és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem és 180 fokon megsütöm. (A tepsi mérete 24×22 cm)

2. Lépés

Amikor a tészta kisült, még melegen rákenem a cukros tejfölt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
Elkészítem a krémet: a vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral, és kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat. Az egészet langyosra kihűtöm és a tejfölös tésztára rásimítom.

3. Lépés

Hűtőbe teszem dermedni, mert így nagyon szépen lehet majd szeletelni.
Bármilyen ízű boleró italporral elkészíthető.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 477 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    461 kcal
  • Zsír

    9g
  • Szénhidrát

    91.3g
  • Fehérje

    5.9g
  • Koleszterin

    92mg
  • Cukor

    70.8g