Citromos bogyók

2012-06-19
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Egyik nap gondolkodtam, hogy mit is kéne csinálni a gulyásleves mellé? Palacsintát nem akartam, az túl unalmas. Torta az túl macerás… Hát kitaláltam egy rögtönzött receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 25 g friss élesztő
  • 200 ml hideg tej
  • 1/2 tk só
  • 70 g cukorszirup
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg liszt
  • 100 g hideg vaj
  • 200 g citromos túró

1. Lépés

Morzsoljuk az élesztőt egy tálba. Adjunk hozzá egy kevés tejet és keverjük addig, amíg az élesztő feloldódik. Adjuk hozzá a maradék tejet, majd a sót, a szirupot, a tojást és a citromhéjat. Keverjük el jól.

2. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet fokozatosan, és végül a vajat. Dolgozzuk össze egy sima és rugalmas tésztának. Hagyjuk pihenni a tésztát legalább egy órát, hogy szépen megkeljen.

3. Lépés

Nyújtsuk téglalap alakúra kb. 0,3 cm vastagságúra, majd vágjuk kb. 12-14 db kis négyzetre. Helyezzünk egy kis kanál citromos túrót mindegyik közepére és hajtsuk be a sarkokat és a végén alakítsunk egy labdát belőlük. Tegyük őket muffinpapírba.

4. Lépés

Hagyjuk a kis bogyókat még 30 percig tovább kelni, közben melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és a kelés után süssük 7-8 percig.

Tálalás előtt mártsuk a tetejét olvasztott vajba és szórjuk meg kristálycukorral, reszeljünk rá citromhéjat.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 112 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

  • Túrós batyu

  • Töltött rózsák

  • Maradék hússal töltött kelt tészta

  • Diós nyolcas

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    509 kcal
  • Összes zsír

    16 g
  • Szénhidrát

    78,8 g
  • Fehérje

    12,4 g