Citromos bogyók
2012-06-19- Típus: Töltött kelt tészta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Egyik nap gondolkodtam, hogy mit is kéne csinálni a gulyásleves mellé? Palacsintát nem akartam, az túl unalmas. Torta az túl macerás… Hát kitaláltam egy rögtönzött receptet.
Ezeket szerezd be:
- 25 g friss élesztő
- 200 ml hideg tej
- 1/2 tk só
- 70 g cukorszirup
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg liszt
- 100 g hideg vaj
- 200 g citromos túró
1. Lépés
Morzsoljuk az élesztőt egy tálba. Adjunk hozzá egy kevés tejet és keverjük addig, amíg az élesztő feloldódik. Adjuk hozzá a maradék tejet, majd a sót, a szirupot, a tojást és a citromhéjat. Keverjük el jól.
2. Lépés
Hozzáadjuk a lisztet fokozatosan, és végül a vajat. Dolgozzuk össze egy sima és rugalmas tésztának. Hagyjuk pihenni a tésztát legalább egy órát, hogy szépen megkeljen.
3. Lépés
Nyújtsuk téglalap alakúra kb. 0,3 cm vastagságúra, majd vágjuk kb. 12-14 db kis négyzetre. Helyezzünk egy kis kanál citromos túrót mindegyik közepére és hajtsuk be a sarkokat és a végén alakítsunk egy labdát belőlük. Tegyük őket muffinpapírba.
4. Lépés
Hagyjuk a kis bogyókat még 30 percig tovább kelni, közben melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és a kelés után süssük 7-8 percig.
Tálalás előtt mártsuk a tetejét olvasztott vajba és szórjuk meg kristálycukorral, reszeljünk rá citromhéjat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 112 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
509 kcal -
Összes zsír
16 g -
Szénhidrát
78,8 g -
Fehérje
12,4 g