Maradék hússal töltött kelt tészta

2013-12-08
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Igyekeztem a maradékot is felhasználni ehhez a finom ételhez.

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók a töltelékhez:
  • 50 deka darált hús
  • ha van maradék sült vagy főtt hús
  • fél deci olaj
  • 20 deka sajt
  • petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb sárgarépa (párolt)
  • 1 kisebb cukkini (párolt)
  • só, bors
  • 1 deci tejszín
  • A tészta hozzávalói:
  • 40 deka liszt
  • 2,5 deka élesztő
  • 1,5 deci tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 deci olaj
  • só, cukor

1. lépés

Töltelék készítése:
Az olajat felteszem egy serpenyőbe, beleteszem a darált húst és a maradék húsokat, sózom borsozom, amikor kész hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, fokhagymát, sárgarépát, cukkinit. Végül tejszínnel felöntöm. Egy kicsit még összekeverem őket, majd leveszem a tűzről és lehűtöm.

2. lépés

Az élesztőt  fél deci tejben kevés cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.
Bedagasztom, és duplájára kelesztem. Kelesztés után kettéveszem és külön- külön kinyújtom tepsi nagyságúra.

3. lépés

Így teszem a sütőlapra. A széleit ferdén bevagdosom. A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer egyik, majd másik oldalt hajtom fel. A két végét külön behajtom. Tojással lekenem és 180 fokon megsütöm.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,430 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós batyu

  • Töltött rózsák

  • Diós nyolcas

  • Sonkával töltött hajtovány

  • Kapros dübbencs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    683 kcal
  • Zsir

    32.2g
  • Szénhidrát

    56.6g
  • Fehérje

    40.4g
  • Koleszterin

    135mg
  • Cukor

    2.6g