Isteni isler
2012-10-03- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
A mamám isteni islereket készít! Minden Karácsony alkalmával kerül az asztalra, mert a sok Mikulás csokit fel kell valamire használni. :)
Ezeket szerezd be:
- 500 g liszt
- 12 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 5 dkg darált dió
- 5 evőkanál tej
- 25 dkg margarin
- málnalekvár
- étcsokoládé vagy tortabevonó
1. lépés
Egy tálban dolgozzuk össze az összes hozzávalót, gyúrjuk egy tésztává és tegyük hűtőbe. Miután lehűlt lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra, majd egy kerek formával, akár pogácsa szaggatóval szaggassuk.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd helyezzünk a tepsibe sütőpapírt, viszonylag távol egymástól helyezzük rá a korongokat és 10 perc alatt süssük készre. Várjuk meg míg kihűlnek, majd kettesével lekvárral összeragasztjuk. Én a málnalekvárt ajánlom.
3. lépés
Jól nyomkodjuk össze, majd addig tegyük félre, ameddig megolvasztjuk a csokit vagy tortabevonót. Mártsuk bele őket csokiba. A legjobb, hogy egy zárható dobozban tároljuk, sőt sokkal jobb, ha 2 nap után fogyasztjuk.
fotó: aledakonyhaja
Értékelések
(3.7 / 5)
13 személy értékelt
17 887 megtekintés