Diós nyolcas
2013-10-27- Típus: Töltött kelt tészta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Karácsonyra készítettem először, azóta folyamatosan sütöm,mert ízlett a vendégeimnek,és nekem is.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 3 db tojás
- kevés só
- 2 db kockacukor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
1. lépés
Tojások fehérjét gőz fölött porcukorral felverjük. Élesztőt tejben megfuttatjuk a kockacukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a margarint, pici sót, tejfölt, tojássárgáját. A kidolgozott tésztát 3 cipóba vesszük, elnyújtjuk, majd megkenjük a diós cukorral.
2. lépés
Feltekerjük, mint a bejglit, ujjnyi darabokra vagdossuk, nyolcas alakba tekerjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 420 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
479 kcal -
Zsir
29g -
Szénhidrát
47.5g -
Fehérje
10.3g