Diós nyolcas

2013-10-27
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Karácsonyra készítettem először, azóta folyamatosan sütöm,mert ízlett a vendégeimnek,és nekem is.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • kevés só
  • 2 db kockacukor
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió

1. lépés

Tojások fehérjét gőz fölött porcukorral felverjük. Élesztőt tejben megfuttatjuk a kockacukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a margarint, pici sót, tejfölt, tojássárgáját. A kidolgozott tésztát 3 cipóba vesszük, elnyújtjuk, majd megkenjük a diós cukorral.

2. lépés

Feltekerjük, mint a bejglit, ujjnyi darabokra vagdossuk, nyolcas alakba tekerjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.

 

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 420 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

  • Túrós batyu

  • Töltött rózsák

  • Maradék hússal töltött kelt tészta

  • Sonkával töltött hajtovány

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    479 kcal
  • Zsir

    29g
  • Szénhidrát

    47.5g
  • Fehérje

    10.3g