Olasz palacsinta
2013-07-23- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő palacsinta recept cappuccinoval és mascarponeval készül. Isteni! Aki imádja a kávét, annak kötelező!
Ezeket szerezd be:
- 300 ml liszt
- 500 ml tej
- csipet só
- 2 tojás
- 2 evőkanál cappuccino por
- 250g mascarpone sajt
- 2 teáskanál instant kávé
- 2 teáskanál cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 30 ml olaj
1. lépés
A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a tejhez, sorjában keverjük hozzá a lisztet, a sót, az elkészített cappuccinot, a citromhéjat, az olajat és keverjük el jó simára.
2. lépés
A szokott módon egy kis olajat vagy vajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd kezdjük el kisütni a palacsintákat.
A töltelék: oldjuk fel a kávét 1/4 csésze vízben, hozzászórjuk a cukrot és elkeverjük az egészet a mascarponéval, majd simára dolgozzuk. Ezzel a keverékkel töltsük meg a palacsintákat.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 378 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
347 kcal -
Zsír
13.1g -
Szénhidrát
38.7g -
Fehérje
17.9g