Olasz palacsinta

2013-07-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő palacsinta recept cappuccinoval és mascarponeval készül. Isteni! Aki imádja a kávét, annak kötelező!

Ezeket szerezd be:

  • 300 ml liszt
  • 500 ml tej
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cappuccino por
  • 250g mascarpone sajt
  • 2 teáskanál instant kávé
  • 2 teáskanál cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 30 ml olaj

1. lépés

A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a tejhez, sorjában keverjük hozzá a lisztet, a sót, az elkészített cappuccinot, a citromhéjat, az olajat és keverjük el jó simára.

2. lépés

A szokott módon egy kis olajat vagy vajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd kezdjük el kisütni a palacsintákat.

A töltelék: oldjuk fel a kávét 1/4 csésze vízben, hozzászórjuk a cukrot és elkeverjük az egészet a mascarponéval, majd simára dolgozzuk. Ezzel a keverékkel töltsük meg a palacsintákat.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 409 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    347 kcal
  • Zsír

    13.1g
  • Szénhidrát

    38.7g
  • Fehérje

    17.9g