Citromos csirkemell
2014-05-09- Típus: Citromos hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy főzőiskolában találtam rá erre a receptre. Nagyon megtetszett, és a család is szereti.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka csirkemell
- só, bors
- olivaolaj
- 1 citrom leve
- A dresszing hozzávalói:
- 1 darab uborka
- 6 deci joghurt
- 1 erős vagy chilipaprika
- friss koriander
- 3 gerezd fokhagyma
1. Lépés
A csirkemelleket két centis csíkokra vágtam, majd sóztam. 1 citrom levét rácsurgattam, borsoztam és fél deci olajjal bepácoltam. Kb fél órát hagytam állni őket a pácban.
2. Lépés
Az uborkát héjával együtt apró kockákra vágtam, a paprikát szintén. A fokhagymát összezúztam és a joghurttal összekevertem. Beleszórtam a koriandert, majd az egészet összekevertem az apróra vágott uborkával, paprikával.
3. Lépés
A hússzeleteket kb. fél deci olívaolajon pirosra megsütöttem, közben meglocsoltam a citrom levével, majd az uborkás dresszinggel tálaltam.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 417 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
398 kcal -
Zsír
13.6g -
Szénhidrát
16.4g -
Fehérje
49.8g -
Koleszterin
117mg -
Cukor
11.5g