Vodkás sárgadinnye kagylóval és salátával

2014-10-16
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Stílusosan még a saláta – bolero – is spanyol. Bár ez inkább előétel, de ma ez volt az ebédem.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db sárgadinnye
  • 2 evőkanál kagyló (katalán, paradicsomos, zöldséges, fűszeres lében)
  • 0.5 db citrom
  • 5 dkg salátalevél (bolero mix)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 5 cl vodka

1. Lépés

A dinnyét félbevágom, magjait eltávolítom, kis golyókat vájok a gyümölcsből.

2. Lépés

Egy tányérra teszek salátát, sózom, borsozom, facsarok rá citromot.

3. Lépés

Ráhelyezem a dinnyét, majd megpakolom a dinnyegolyókkal és kagylóval, szórok rá borsot, teszek rá saláta-leveleket, rálocsolom a vodkát. Beteszem a hűtőbe.

TIPP: Vajas pirítóst egyetek hozzá, úgy még jobb! ;)

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 338 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnye sonkával és lazacszeletekkel

  • Baconba tekert sárgadinnye grillezve

  • Sárgadinnye sonkával és tojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    227 kcal
  • Zsír

    1,5 g
  • Koleszterin

    7 mg
  • Szénhidrát

    24,5 g
  • Cukor

    18,3 g
  • Fehérje

    5,3 g