Vodkás sárgadinnye kagylóval és salátával
2014-10-16- Típus: Gyümölcsös tapasok
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Stílusosan még a saláta – bolero – is spanyol. Bár ez inkább előétel, de ma ez volt az ebédem.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db sárgadinnye
- 2 evőkanál kagyló (katalán, paradicsomos, zöldséges, fűszeres lében)
- 0.5 db citrom
- 5 dkg salátalevél (bolero mix)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 5 cl vodka
1. Lépés
A dinnyét félbevágom, magjait eltávolítom, kis golyókat vájok a gyümölcsből.
2. Lépés
Egy tányérra teszek salátát, sózom, borsozom, facsarok rá citromot.
3. Lépés
Ráhelyezem a dinnyét, majd megpakolom a dinnyegolyókkal és kagylóval, szórok rá borsot, teszek rá saláta-leveleket, rálocsolom a vodkát. Beteszem a hűtőbe.
TIPP: Vajas pirítóst egyetek hozzá, úgy még jobb! ;)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 325 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
227 kcal -
Zsír
1,5 g -
Koleszterin
7 mg -
Szénhidrát
24,5 g -
Cukor
18,3 g -
Fehérje
5,3 g