Baconos peszto tészta

2012-07-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Olasz ételkülönlegesség, amihez nem kell más csak egy kis előkészített peszto.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g tészta
  • 140 g bacon szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 100 ml tejszín
  • 100 g pesto
  • só, bors

1. Lépés

Forraljuk fel a tésztát bő sós vízben. A szalonnát pirítsuk meg serpenyőben, amíg ropogós lesz és a vége felé adjuk hozzá a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és főzzük alacsony lángon, amíg a tészta elkészül.

2. Lépés

Szűrjük le a tésztát, és keverje hozzá a pesto és a szalonnás-tejszínes keveréket. Sóval és borssal ízesítjük és tálaljuk azonnal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

9 851 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconös-fokhagymás fusilli medvehagymás pestoval

  • Szalonnás-sonkás zöld pestos penne

  • Sonkás ravioli zöld pestóval és parmezánnal

  • Tészta olívás pestóval

  • Zöldséges-pestos tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    934 kcal
  • Összes zsír

    55 g
  • Szénhidrát

    64,8 g
  • Fehérje

    43,2 g

Kommentek